Service  |  Agenda  |  Referenties  |  Vacatures

Service

Service
Spot Gen3 helpt mee!

Spot Gen3 helpt mee!

21 april 2015
Kilimanjaro beklimming resulteert in het kunnen helpen van 35.000 oorlogskinderen 
 
De berg is bedwongen en de uitslag is bekend! De 100 deelnemers hebben samen het ongelooflijke bedrag van € 419.538 opgehaald. Hiermee kan War Child ruim 35.000 kinderen een betere toekomst bieden!
 
Dankzij de SPOT Gen3 toestellen die door Technolyt / Technautic waren uitgeleend, kon de hele wereld zien waar de expeditieleden zich bevonden bij het volbrengen van de Kilimanjaro beklimmingen.
De firma Bever is 1 van de partners van WarChild die de expeditieleden voorziet van kwalitatieve producten die men nodig had tijdens de beklimmingen. 
WarChild heeft aan de firma Bever gevraagd of zij een satelliet volgsysteem hadden om de 3 expedities, in totaal 100 personen, te kunnen volgen. 
 
Bever heeft contact opgenomen met de firma Technolyt en er was maar weinig voor nodig om 3 SPOT Gen3  toestellen beschikbaar te stellen.
Met de SPOT Gen3 bovenop de rugzak en de Tracking ingesteld op 2 1/2 minuut interval, kon het thuisfront precies zien waar hun familieleden/vrienden/geliefden zich tijdens de beklimming bevonden. 
De reacties op de WarChild website werden meestal begeleid met de positie van een expeditiegroep. Ook al was de beklimming in Afrika, dankzij de SPOT Gen3 kon men alle verrichtingen volgen. Zelfs de laatste beklimming, waarbij men moest wennen aan de hoogte, was goed te volgen. Op die bepaalde berghoogte voert men eerst een hoogte gewenning uit door naar een bepaalde hoogte te gaan en dan een stuk naar beneden. 
De SPOT Gen3 liet dat duidelijk zien door de Extreme Tracking punten naar de server te sturen, zodat deze zichtbaar werden op de WarChild website. 
Dankzij de 100 expeditieleden is er een heel mooi bedrag tot stand gekomen, waarmee men 35.000 oorlogskinderen kan helpen. 
De SPOT Gen3 heeft gezorgd dat het thuisfront een goed gevoel kreeg, door Live mee te kunnen kijken. 
 
Deel dit bericht:
Clever on board
Waygroup