Home Nieuws Follow the contour

Follow the contour

Follow the contour

Humminbird en MinnKota hebben een mooie maar vooral handige feature ontwikkeld. Namelijk; Follow the contour. Simpel gezegd, volg de contouren. Met contouren wordt bedoeld de dieptelijnen op je Autochart kaart die je op de Fishfinder ziet.
Als je een waterkaart maakt met Autochart live ben je in de gelegenheid om de MinnKota i-pilot link contouren te laten volgen. Je kunt de frontroller elke contourlijn op iedere diepte laten volgen. Deze functie kun je eigenlijk met iedere visserij inzetten.
Ik gebruik de follow the contour functie eigenlijk altijd op mijn water. Al vissend heb ik dit water in kaart gebracht en kan er nu optimaal gebruik van maken. Op dit water vis ik altijd werpend op snoek en baars. Hoe ik dat doe in combinatie met deze functie zal ik uitleggen. 

Ik vis graag over plantenbedden en bij taluds. Beetje afhankelijk van de helderheid van het water, maar de planten groeien op deze plas ongeveer tot een meter of vier. Dus ik selecteer op mijn Humminbird Solix meestal een dieptelijn van 6 meter. Dit doe ik door op de GoTo knop te drukken en Follow the contour te selecteren. Nu kan ik doormiddel van een kleurkeuze de vaarrichting bepalen. Links of rechtsom van de plas.
Ik kies de vaarrichting meestal rechtsom (dat is psychisch) en bij wat meer wind, tegen de wind in. Dan zet ik de propeller van de Minnkota op de juiste vaarsnelheid. En daar gaan we dan! Ik kan relax naar de kant over de plantenbedden werpen zonder me bezig te hoeven houden met sturen van de motor.
Doordat je het water in kaart hebt, zie je bij een plas op b.v. een diepte van 6m dat deze nooit evenwijdig loopt aan de kant. Er zijn inhammen en landtongen onderwater. Het mooie van Follow the contour is dat de MinnKota deze inhammen en landtongen ook op 6m volgt en afvaart. 6m is immers 6m!
Je vist dus werpend altijd in de zone waar je wilt vissen en waar je de aanbeten verwacht. Mooi hé! En dit door maar in het totaal maar op 4 knoppen te drukken. 1. Selecteer diepte lijn. 2. GoTo knop. 3. Selecteer kleur/vaarrichting. 4. Zet propeller aan. Hoe makkelijk en relax kun je een visdag beginnen. Suc6 met het volgen van contouren! Groet Bart van den Boom